Logo
Home Blog Diferente intre ferestrele si usile din PVC si aluminiu

Diferente intre ferestrele si usile din PVC si aluminiu

Atunci cand avem nevoie de ferestre si usi pentru spatiul sau locuinta noastra, ne sunt recomandate doua optiuni: aluminiu si PVC. Haideti sa vedem care sunt pricipalele diferente intre aceste doua tipuri si de ce va recomandam sa alegeti termopane Salamander:

1. Durabilitate

Durabilitatea este una dintre principalele preocupari in alegerea usilor si ferestrelor, iar in acest context, atat usile si ferestrele din aluminiu, cat si usile si ferestrele din termopan sunt durabile. Chiar daca exista diferente intre durata de viata, ar trebui sa alegeti conform preferintelor dvs. personale.
Ferestrele si usile din aluminiu au o durabilitate de circa 60 de ani iar, pe de alta parte, durata de viata a usilor si ferestrelor din PVC este cuprinsa intre 20 si 30 de ani.
Cu toate acestea, produsele din PVC prezinta o garantie 20 pana la 30 de ani.

2. Costul

Ferestrele si usile din aluminiu sunt mai scumpe, decat cele de termopane. Astfel, ferestrele si usile din PVC sunt mai rentabile. Daca doriti sa va incadrati intr-un buget, mai degraba alegeti termopane Salamander disponibile in multe variante de culoare.
Doar pentru ca ferestrele din PVC si usile din termopan sunt mai accesibile ca pret nu inseamna ca au de calitate scazuta, ci din contra.

3. Aspect

Varietatea de culori si stiluri disponibile pentru ferestre si usi din aluminiu si PVC sunt egale. Se poate selecta din multe stiluri si culori disponibile pe piata, iar in acest sens va recomandam sa alegeti din gama de termopane Salamander.

4. Eficienta energetica

Izolarea ferestrelor si usilor de termopan este foarte ridicata si este cu siguranta o optiune mai buna decat a celor din aluminiu.

5. Izolare fonica

Ferestrele si usile din PVC sunt, de asemenea, excelente in ceea ce priveste izolarea fonica, insa ferestrele si usile din aluminiu nu dispun de o buna izolatie fonica.

6. Rezistenta la rugina

Ferestrele si usile din termopan sunt rezistente la rugina, putregai si pot rezista la orice tip de clima, insa ferestrele si usile din aluminiu sunt predispuse la rugina.

7. Mentenanta

Ferestrele si usile din PVC necesita o intretinere foarte redusa dupa instalare, in timp ce usile si ferestrele din aluminiu necesita intretinere constanta. Cu toate acestea, atat aluminiu, cat si termopanul sunt optiuni excelente pentru locuinta dvs.; trebuie sa selectati optiunea care se potriveste si satisface cerintele si nevoile dvs. unice.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare