Suna acum: 0757.55.57.57

Pereti cortina

Albio 130 ofera o multitudine de combinatii in executare si este aplicabil la orice cladire. Cu o latime de 50 mm, Albio 130 poate fi adaptat pentru sticle de la 6 la 36 mm. Profilele si combinatia lor acopera momente de inertie intre 60 si 820 cm4. De asemenea sistemul permite inchiderea profilelor cu diferite tipuri de Capace Ornamentale

Aplicatii: Pereti Cortina – Luminatoare – Inchideri autoportante.

 

Caracteristici Tehnice

1

Compozitie Aluminiu

AlMgSi 0,5 F22, DIN 1725

2

Pulbere Vopsire

Conform QUALICOAT

3

Anodizare

Conform QUALANOD

4

Dimensiuni Tolerante

ΕLΟΤ EN 12020-2

5

Izolator

EPDM 

6

Clasificarea sistemului conform

Standardelor Europene

Permeabilitate aer -  AE

Impermeabilitate     RE1500

Rezistenta la vant    1,5 KN/m2

Rezistenta la impact      I3/E4

7

Dimensiuni Montanti

latime 50mm, adancime de la 66 la 200mm

8

Dimensiuni traverse

latime 50mm, adancime de la 45 la 205mm

9

Grosime sticla

De la 6 la 36mm

 

Indiferent de tipul de perete cortina necesar, realizarea practica se transpune prin imbinarea unui caroiaj de montanti verticali cu traverse(rigle) orizontale. Izolarea este realizata prin intermediul principiului camerelor de aer si a garniturilor EPDM cu piese de etansare in dreptul asamblarii traversei pe montant, iar evacuarea apei se relizeaza printr-un sistem de canale de drenaj prin piesele de strangere si piesele de acoperire orizontale.

Asiguram relevee, constructie si montaj pentru pereti-cortina in orice tipologie.

Proiectarea de specialitate este obligatorie si trebuie sa respecte mai multe conditii reglementate prin normativ. Conditia de rigiditate conduce la limitarea deplasarilor si deformatiilor verticale si orizontale ale ochiului de fatada in cazul actiunilor seismice, actiunii vantului, variatiilor de temperatura, precum si in cazul deformatiilor impuse de sistemul structural al constructiei. Conditia de ductilitate duce la asigurarea aptitudinii de deformare postelastica a structurii proprii a peretelui-cortina (montanti, rigle – distantieri) si a prinderilor acestuia de sistemul structural al constructiei.

Standard

Peretele cortina clasic cu profile vizibile din exterior atat pe orizontala cat si pe verticala, intr-o varietate de combinatii ce pot fi adaptate oricarui tip de constructie.

Ferestrele sunt proiectate astfel incat sa nu iasa in afara ramei. Coloanele si traversele acestui sistem au grosimea de 45-55mm.

Modul de asamblare este extrem de usor in comparatie cu cel al altor sisteme de pe piata. Pe acest sistem se pot monta geamuri cu grosimi cuprinse intre 6 si 32mm.

Acest perete cortina standard are o constructie articulata, proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor etc.), dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la presiunea vantului sau din impermeabilitate.

Linear

Sistemul LINEAR este o versiunea moficata a seriei Standard, in care de la exterior se pot observa profile doar pe o singura directie (de obicei cea orizontala), iar pe directia cealalta este vizibila doar o garnitura ceea ce confera sistemului o continuitate a ochiurilor de sticla pe o singura axa.

Semistructural

Este peretele cortina celular obisnuit, cu o constructie articulata, proiectat sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii, dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la presiunea vantului sau din impermeabilitate.

O mare varietate de rame speciale asigura o finisare perfecta pana la detaliu a oricarei constructii complexe, in timp ce un mare numar de coloane de aluminiu sunt proiectate sa reziste oricarui tip de incarcatura statica sau dinamica.

In jurul fiecarei rame ramane vizibila doar o foarte ingusta suprafata din profilul de aluminiu, iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondentele lor din interior, rezultatul fiind un aspect impecabil cand fereastra este inchisa.

Impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnituri EPDM si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare de apa.

Structural

Prin conceptie sistemul este identic cu SEMISTRUCTURAL, exceptand numai faptul ca in cazul de fata profilul nu este vizibil in exterior, aspectul fiind de oglinda continua, dat fiind faptul ca geamul este lipit de rama cu ajutorul unui silicon structural Dow Corning.

Rezultatul este, din punct de vedere estetic, fara cusur, iar detaliile constructiilor au o finisare perfecta.

Exista si in varianta cu profile fara bariera termica.

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al articolului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota
Cercelaru 01.09.2022
Excelent
Amenajare casa unifamiliala
Profil BluEvolution nuc. Tripan 52 Usa intrare cu panel ornamental
Amenajare casa unifamiliala
Amenajare casa unifamiliala
Amenajare casa unifamiliala
Amenajare casa unifamiliala
Amenajare casa unifamiliala
Amenajare casa unifamiliala
Ana Maria 15.09.2022
Excelent
Amenajare Casa Jilava
Profesionalism si responsabilitate de la masuratori si pana la montaj rezultand o lucrare de foarte buna calitate. Pret bun. Firma serioasa. Consultanti specializati . In urma recomandarilor consultantului Termosys am ales profilele salamander bluEvolution 92 , geam tripan , feronerie Roto si sticla 4 anotimpuri. Termosys nu mi-a oferit doar ferestrele de care aveam nevoie , ci mi-a oferit cele mai bune solutii pentru mine in domeniul tamplariei. Recomand cu incredere !
Amenajare Casa Jilava
Amenajare Casa Jilava
Amenajare Casa Jilava
Amenajare Casa Jilava
SC CERVES SRL 05.08.2022
Excelent
Achizitie ferestre termopan
Scriu acest review dupa 4 ani de la achizitionarea acestor ferestre termopan, am asteptat atat pentru a fi convinsa ca a fost cea mai buna alegere, calitatea si buna functionare a ferestrelor este data si de un montaj impecabil.Profilul, sticla,feroneria, cat si denumirea producatorului BRAND SALAMANDER m au convins ca investitia in aceste ferestre a fost una excelenta. Tehnologie moderna, protectie contra efractiei,protectie solara, plase de insecte si obloanele , izolare f buna fonica, DA, sunt convinsa ca ,, nu am aruncat banii pe fereastra,, .Sunt rezistente , sunt certificate, raport calitate-pret, excelent. Echipa cu care am lucrat este formata din oameni rapizi si de incredere. O EXPERIENTA EXCELENTA, RECOMAND
Termopane Salamander
Sisteme de profile
  MAI MULTE SISTEME, O SINGURA STRATEGIE Cele 2 sisteme de produse, bluEvolution 92 si STREAMLINE 76, promit nu numai un confort sporit in locuinta, ele  dovedesc si puterea inovatoare a firmei Salamander. Succesul insa nu se datoreaza...
Usi rezidentiale
Usi rezidentialeUsile confectionate din PVC SALAMANDER sunt cea mai buna solutie in alegerea tamplariei, datorita faptului ca ofera cea mai buna protectie fonica si termica Izolare termica si fonica excelenta, sistemul multicameral si profile auxiliare...
Accesorii
Plase de tantari Plasele impotriva insectelor reprezinta accesoriul necesar pentru completarea instalarii tamplariei pvc. Realizate in mai multe forme, plasele contra insectelor reprezinta protectia ideala impotriva diferitelor tipurilor de insecte....